Optymalizuj logistykę w firmie: Aktualne trendy i sprawdzone rozwiązania dla Twojego biznesu

Zaloguj się
Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Praca inżynierska - plan pracy

Praca inżynierska - plan pracy 5 lata 3 miesiąc temu #9741

  • Basia310
  • Basia310 Avatar
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Posty: 1
  • Oklaski: 0
Cześć,
Chciałabym skonsultować z Wami plan pracy inżynierskiej przed wysłaniem go do promotora.
Tematem pracy jest: "Analiza logistyczna działalności lokalu gastronomicznego na przykładzie restauracji XYZ".
Plan pracy
Rozdział 1. Zarządzanie logistyczne
1.1. Pojęcie i funkcje zarządzania logistycznego
1.2. Istota zarządzania logistycznego
1.3. Metody i narzędzia zarządzania logistyką
Rozdział 2. Logistyka zaopatrzenia w sektorze gastronomicznym
2.1. Kryteria wyboru dostawców w sektorze gastronomicznym
2.2. Logistyka zaopatrzenia w lokalu gastronomicznym
2.3. Zarządzanie zapasami w lokalu gastronomicznym
Rozdział 3. Analiza logistyczna działalności lokalu gastronomicznego na przykładzie restauracji XYZ
3.1. Charakterystyka przedsiębiorstwa
3.2. Wykorzystanie metod i koncepcji zarządzania logistyką w restauracji XYZ
3.3. Analiza logistyki zaopatrzenia w restauracji XYZ

W pracy chciałabym przeanalizować zarządzanie logistyczne w restauracji, w której pracuje jako kelnerka. Chciałabym przeanalizować zarządzanie zapasami, wykorzystanie różnych rozwiązań logistycznych ułatwiających codzienną pracę (5s, kaizen, lean itp.) oraz logistykę zaopatrzenia (dostawy).
Moje pytanie to czy dwa pierwsze rozdziały podzieliłam jakoś sensownie, czy może ktoś ma jakąś propozycję co jeszcze dopisać? Ponadto, jeśli ktoś dysponuje ciekawymi książkami/artykułami, które pomogłyby mi w pisaniu pracy to będę bardzo wdzięczna. Co do tematu znalazłam bardzo fajny artykuł Lucyny Kowalczyk "Logistyka zaopatrzenia jako element infrastruktury logistycznej w gastronomii na wybranym przykładzie", artykuł na portalu logistyka.net.pl pt." Zarządzanie logistyczne jako element poprawy funkcjonowania przedsiębiorstwa" oraz artykuł "Nowoczesne metody zarządzania logistyką w gastronomii".

[EDIT] Po konsultacji z promotorką zdecydowałyśmy o zamienieniu pierwszego rozdziału na rozdział o logistyce w sektorze gastronomicznym.

Z góry dziękuję za pomoc :)
Ostatnio zmieniany: 5 lata 3 miesiąc temu przez Basia310.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Praca inżynierska - plan pracy 5 lata 3 miesiąc temu #9748

  • Lukasz
  • Lukasz Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • Posty: 3688
  • Otrzymane podziękowania: 200
  • Oklaski: 159
Witam,

jeśli dobrze rozumiem, to przynajmniej wstępne konsultacje z promotorką ma już Pani za sobą?
Jej opinia nt. planu i zawartości pracy jest najbardziej istotna, więc nasze sugestie może Pani potraktować najwyżej jako opinię uzupełniającą.
Wg mnie skoro pisze Pani pracę inżynierską, to plan pracy warto by wzbogacić o jakieś aspekty badawcze. Oprócz analizy logistyki zaopatrzenia zapewne warto by jeszcze uzupełnić pracę o jakieś propozycje optymalizacji tych procesów?
Tą kwestię trzeba jednak koniecznie uzgodnić jeszcze z promotorką.
Wiele artykułów na tematy związane z logistyką w gastronomii można znaleźć w Google Scholar. W artykułach warto jeszcze przejrzeć zgromadzoną bibliografię i przypisy, to znacząco powinno ułatwić poszukiwanie dalszych źródeł informacji.

Pozdrawiam
ŁP
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Czas generowania strony: 0.117 s.