Cześć,
Chciałabym skonsultować z Wami plan pracy inżynierskiej przed wysłaniem go do promotora.
Tematem pracy jest: "Analiza logistyczna działalności lokalu gastronomicznego na przykładzie restauracji XYZ".
Plan pracy
Rozdział 1. Zarządzanie logistyczne
1.1. Pojęcie i funkcje zarządzania logistycznego
1.2. Istota zarządzania logistycznego
1.3. Metody i narzędzia zarządzania logistyką
Rozdział 2. Logistyka zaopatrzenia w sektorze gastronomicznym
2.1. Kryteria wyboru dostawców w sektorze gastronomicznym
2.2. Logistyka zaopatrzenia w lokalu gastronomicznym
2.3. Zarządzanie zapasami w lokalu gastronomicznym
Rozdział 3. Analiza logistyczna działalności lokalu gastronomicznego na przykładzie restauracji XYZ
3.1. Charakterystyka przedsiębiorstwa
3.2. Wykorzystanie metod i koncepcji zarządzania logistyką w restauracji XYZ
3.3. Analiza logistyki zaopatrzenia w restauracji XYZ
W pracy chciałabym przeanalizować zarządzanie logistyczne w restauracji, w której pracuje jako kelnerka. Chciałabym przeanalizować zarządzanie zapasami, wykorzystanie różnych rozwiązań logistycznych ułatwiających codzienną pracę (5s, kaizen, lean itp.) oraz logistykę zaopatrzenia (dostawy).
Moje pytanie to czy dwa pierwsze rozdziały podzieliłam jakoś sensownie, czy może ktoś ma jakąś propozycję co jeszcze dopisać? Ponadto, jeśli ktoś dysponuje ciekawymi książkami/artykułami, które pomogłyby mi w pisaniu pracy to będę bardzo wdzięczna. Co do tematu znalazłam bardzo fajny artykuł Lucyny Kowalczyk "Logistyka zaopatrzenia jako element infrastruktury logistycznej w gastronomii na wybranym przykładzie", artykuł na portalu logistyka.net.pl pt." Zarządzanie logistyczne jako element poprawy funkcjonowania przedsiębiorstwa" oraz artykuł "Nowoczesne metody zarządzania logistyką w gastronomii".
[EDIT] Po konsultacji z promotorką zdecydowałyśmy o zamienieniu pierwszego rozdziału na rozdział o logistyce w sektorze gastronomicznym.
Z góry dziękuję za pomoc