Zaloguj się

Zagrożenia dla bezpieczeństwa żywności

Rodzaj wydarzenia: seminarium

Data rozpoczęcia: 2012-11-16

Data zakończenia: 2012-11-17

Miejsce konferencji: Warszawa, Centrum Konferencyjno-Szkoleniowe, ul. Bobrowiecka 9

Organizator: Biuro Promocji Jakości Sp. z o.o.

Zagrożenia biologiczne, fizyczne, chemiczne, alergeny, niewłaściwe etykietowanie żywności, nieskuteczny nadzór nad niewielkimi zakładami, niewłaściwe postępowanie administracyjne mogą przyczynić się do powstania niebezpiecznych sytuacji dla konsumentów żywności.

Podczas seminarium szkoleniowego uczestnicy zapoznają się z takimi zagadnieniami jak:
- Alergeny w zakładzie produkcyjnym.
- Zagrożenia fizyczne i chemiczne.
- Pasteryzacja i sterylizacja żywności.
- Nadzór urzędowy nad bezpieczeństwem żywności.
- Etykietowanie żywności według nowych przepisów Unii Europejskiej.
- Projekt europejskiej normy w zakresie usług ochrony przed szkodnikami.
- Postępowanie w przypadku zagrożenia zdrowia ludzi.

Więcej informacji jest dostępnych na stronie www seminarium oraz tutaj.