Zaloguj się

AKTUALNOŚCI BRANŻOWE

Uber Eats rośnie jak na drożdżach

Czas epidemii jest bardzo trudny dla przedsiębiorców, zwłaszcza dla restauratorów, którzy musieli zamknąć swoje lokale. Branża gastronomiczna przeniosła się do Sieci, na czym skorzystał Uber Eats. Firma przygotowała wiele rozwiązań wspierających lokalną gastronomię, dostawców i klientów. Liczba nowych restauracji dostępnych w aplikcji Uber Eats wzrosła na początku drugiego kwartału aż o 188 procent.

Poznań zwiększa mobilność - nowe rozwiązania w komunikacji publicznej

Epidemia koronawirusa wymusiła wiele zmian w funkcjonowaniu firm i społeczeństwa. Wciąż wdrażane są nowe środki ostrożności i rozwiązania, które mają pomóc dostosować się do aktualnej rzeczywistości. Poznań chce zmniejszyć negatywne skutki pandemii na mobilność. Miasto odda część przestrzeni ulicznej rowerzystom i pieszym. Powstaną również priorytetowe rozwiązania dla komunikacji publicznej.

Nowy odcinek podcastu: ekonomia współdzielenia

Już jest kolejny odcinek podcastu "Obok logistyki". Tym razem rozmawiamy o ekonomii współdzielenia (sharing economy), zastanawiając się, czy to utopia, altruizm czy też może komercja i twarda biznesowa rzeczywistość. Do dyskusji na ten temat zaprosiliśmy Martę Cudziło - kierownik Centrum Logistyki w ŁUKASIEWICZ - ILiM.

Ambitny plan - 200 przystanków kolejowych w Polsce

Ministerstwo Infrastruktury zapowiada program 200 przystanków kolejowych, który obejmuje m.in. budowę 104 nowych obiektów i odbudowę 14. Inwestycja pochłonie około 1 mld zł i będzie zrealizowana w ciągu 5 lat. Nowe przystanki ułatwią pasażerom korzystanie z transportu kolejowego i wypełnią luki komunikacyjne.

Subskrybuj to źródło RSS